Intercultural UK

Developing Intercultural Competences in a European Context

Curs perfectionare GrundtvigEducatia adultilor

Scarborough, UK

21-30 Mai 2011

 Cursul de formare si-a propus înzestrarea participanţilor cu instrumentele necesare recunoaşterii si combaterii prejudecaţilor, stereotipurilor si diferitelor forme de discriminare, precum si familiarizarea acestora cu tehnici, activitati si materiale pentru implementarea educaţiei interculturale in scoli.


   Pe durata cursului, au fost folosite o gama variata de metode de lucru: prezentări ale conceptelor si materialelor de lucru de către trainer/asociati, urmate de interpretari, comparatii, dezbateri; lucrul in perechi, activitati de grup, simulari, joc de rol, studiu de caz.  Activitatea de formare a folosit o gama variata de activitati menite sa faciliteze invatarea, respectand, in acelasi timp, stilul diferit de invatare al fiecarui participant!


   Aceasta strategie de invatare activa mi-a permis sa-mi imbunatatesc abilitatile de predare, sa pun mai mult accent pe implicarea activa a adultilor la activitatile cu caracter intercultural. Implicarea activa a adultilor in problemele comunitatii reprezinta una dintre prioritatile si provocarile activitatii mele ca trainer intercultural.

 

 

1 gând despre „Intercultural UK”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s