Interculturality, tolerance…

logo

 

Curs perfectionare: Interculturality, tolerance and human rights education in an Europe for all 

 Olanda, 8-12 aprilie 2013

În perioada 8-12 aprilie 2013, am participat la cursul de perfectionare Interculturality, tolerance and human rights education in an Europe for all  , organizat de Quarter Mediation, cu sprijin financiar în cadrul Programului sectorial Comenius – Formare continua pentru personalul implicat in educatie, subcomponentă a Programului de Învăţare Pe Tot Parcursul Vieţii.

Cursul de perfectionare s-a desfasurat in localitatea Assen, Olanda si a avut ca principal obiectiv oferirea instrumentelor necesare implemntari in cadrul orelor de curs a aspectelor legate de educatia interculturala si drepturile omului.  Cursul a oferit exemple de bune practici concrete, implementate in cadrul claselor cu structura multietnica din Olanda: moduri de abordare a conflictelor, cai/mijloace de comunicare, promovarea tolerantei reciproce, eliminarea barierelor lingvistice/culturale, educatia pentru drepturile omului. Cazul Olandei, care a inregistrat in ultimii ani un aflux masiv de emigranti, reprezinta un model viabil de abordare a problemelor de ordin intercultural si promovare a drepturilor omului, din prisma activitatilor concrete si concertate derulate sub tutela guvernului sau a asociatiilor private.

11334435-central-canal-in-the-city-of-assen-netherlands    Assen

Cursul de formare s-a desfasurat intr-o maniera interactiva, acoperind o larga tematica, de la educatia pentru drepturile omului, la arta (teatru, muzica), interculturalitate, toleranta si protectia mediului. Planul initial de lucru s-a modificat pentru ca sesiunea de formare a fost mutata din Cipru in Olanda si a grupat cursanti inscrisi initial la doua cursuri, unul avand ca tema drepturile omului si educatia interculturala, al doilea fiind axat pe educatia culturala.

IMG_1297   Concert: Peter und der Wolf    peter

La un curs cu o tematica atat de diversa, metodele folosite au fost foarte variate, alternand seminariile indoor, cu activitatile interactive desfasurate in cadrul centrului de arta si cultura din Assen (invatarea prin creatie), teatrului “De Nieuwe Kolk” (piesa Titanic intr-o varianta moderna, piesa muzicala Peter und der Wolf), „ferma copiilor” (educatia pentru protectia mediului), parcul national Drentsche Aa (dezvoltarea durabila), FC Assen (drepturile omului si educatia interculturala – prezentarea proiectului “Sport voor Kwetsbare Doelgroepen”, care implica grupurile dezavantajate, precum oamenii fara adapost, femei, someri, hulgani).

Course Agenda

1 gând despre „Interculturality, tolerance…”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s