Culture’s meeting

YOUTH IN ACTION

PROIECT DE PARTENERIAT MULTILATERAL

“CULTURES MEETING AROUND THE CAMPFIRE”

19-28 SEPTEMBRIE 2008, ANTALYA/TURCIA

In perioada 19-28 Septembrie 2008, am coordonat un echipaj format din 6 elevi ai Colegiului Tehnic “Henri Coanda” Tulcea în cadrul activităților derulate in cadrul proiectului de parteneriat “Cultures’ meeting around the campfire” (Culturile se intalnesc in jurul focului de tabara), Programul Youth in Action, Antalia, Turcia.

Gazda proiectului a fost Liceul “Levent Aydin Anatolian”, din Antalya, Turcia. Parteneri in proiect au fost Colegiul Lingvistic Lvov – Ucraina si Liceul “Marie Curie” Tradate – Italia.

Obiectivele proiectului au fost: promovarea tolerantei, a educatiei impotriva rasismului si xenofobiei; promovarea dialogului intercultural; formarea unei atitudini active si deschise fata de alte popoare si inlaturarea stereotipiilor culturale; promovarea invatarii limbilor straine si a diversitatii lingvistice; promovarea parteneriatelor intre scoli; îmbunătăţirea calitatii şi accentuarea dimensiunii europene a educatiei.

Programul proiectului a cuprins jocuri, intreceri sportive, ateliere de lucru, seri tematice, discutii de grup, vizite la familii si excursii. Prin intermediul activitatilor de grup, seminariilor si atelierelor de lucru s-a urmarit ca elevii sa- si imbunatateasca imagine despre sine si despre ceilalti, sa invete despre cultura, traditiile si obiceiurile celorlalti, sa descopere ce inseamna sa fii tanar intr-o alta tara si care sunt relatiile sociale si de familie ale tinerilor din Turcia.

Fiecare echipaj participant a trebuit organizat un stand reprezentativ al tarii sale si a prezentat un mic program artistic (muzica si dansuri traditionale). Seara romaneasca a avut un succes extraordinar, echipajul colegiului nostru bucurandu-se de aprecierea unanima a partenerilor de proiect.

Intalnirile oficiale cu Inspectorul Scolar General al regiunii Antalya, cu primarul orasului Antalya si cu reprezentantii consulatelor onorifice ale tarilor participante sunt o dovada a interesului pe care proiectul l-a starnit in cadrul comunitatii locale.

O prezentare mai amanuntita a activitatilor proiectului, precum si fotografii realizate in cadrul activitatilor, le puteti gasi la adresa web https://profmihai.wordpress.com/proiect-youth-in-action/. Prin intermediul blog-ului puteti adresa intrebari si posta comentarii legate de acest proiect.

Prof. Mihai Tiuliumeanu

Coordonator Comisia Integrare Europeana

 

Invitatia:

inv

  • Descarca prezentare in Power Point!
  • Vezi certificatele obtinute:

certif-of-partic1

certificate prof. mihai tiuliumeanu

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s