Roman Culture

Roman Culture in Vesuvian Area

Curs Comenius in-training, Stabia/Italia

20-25 Martie 2011

Metodologia cursului a imbinat teoria cu activitatea practica. Astfel, teoria a oferit participantilor instrumentele necesare intelegerii importantei siturilor arheologice de la Pompei, Herculaneum si Stabiae pentru redescoperirea civilizatiei romane. Cursul, sustinut de arheologi calificati, a fost structurat pe intelegerea celor mai importante aspecte ale culturii si civilizatiei romane.

……
Activitatea practica s-a bazat pe experienta in situ, implicand direct participantii in activitatile organizate in cadrul workshop-urilor, precum si in cadrul vizitelor in siturile arheologice. Imbinarea teoriei cu practica arheologica pe teren au oferit participantilor posibilitatea unei conexiuni directe la modul de viata al anticilor, de a trai istoria pe viu, de a incadra elementele de cultura si civilizatie intr-un cadru geografic bine definit, de a observa influentele mediului asupra manifestarilor artistice, aspecte ale vietii de zi cu zi, toate acestea contribuind la o mai buna intelegere a istoriei, culturii si societatii romane.


Activitatea de formare mi-a oferit posibilitatea de a explora radacinile culturii romane si modul original in care aceasta si-a pus amprenta asupra civilizatiei europene. Prin activitatea pe teren, in site-urile arheologice din regiunea Campania (Pompei, Herculaneum, Stabiae), am putut descoperi particularitatile culturii romane, factorii care au influentat si potentat dezvoltarea si raspandirea acesteia, identifica elementele mostenite de civilizatia romaneasca. Informatiile obtinute in urma participarii la acest curs vor constitui instrumente necesare muncii mele de cercetare si activitatii didactice.

,,,

  • Fundatia RAS (restoring Ancient Stabia) – click

  • Albume foto:

Herculaneum

Pompei

Neapole


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s